Een alleenstaande man adopteert een “problematische” jongen en slaagt erin zijn leven te veranderen

Janine image
door Janine

15 Maart 2023

Een alleenstaande man adopteert een “problematische” jongen en slaagt erin zijn leven te veranderen
Advertisement

Ouder zijn is een geweldige ervaring en dat is bekend, er zijn prachtige momenten tijdens de reis van het opvoeden van een kind, maar ook meer delicate, gecompliceerde momenten. Misschien wel een van de meest kritieke periodes waarmee een ouder wordt geconfronteerd, is de pubertijd van hun kinderen: hormonale stormen met daaruit voortvloeiende plotselinge stemmingswisselingen, een verlangen naar onafhankelijkheid dat vaak evolueert naar rebelse en provocerende houdingen.

Het verhaal dat we hieronder vertellen gaat over een tiener die behalve dat hij dat is (met alles wat we hebben gezien dat dat met zich mee kan brengen) ook verschillende problemen heeft met betrekking tot vertrouwen en verlatenheid.

via www.lovewhatmatters.com

Advertisement

I had a good dad, not a great dad....a good dad. Which one am I? Which one are you? Good or great? Transparency makes...

Pubblicato da Stacy Barr su Domenica 19 giugno 2022

Dakota, een 15-jarige jongen, had niet het geluk om op te groeien bij zijn biologische familie: hij woonde bij drie verschillende pleeggezinnen. Als gevolg van deze ongelukkige ervaringen was hij gedesillusioneerd en nogal verbitterd, wantrouwend jegens anderen en daar had hij goede redenen voor.

Zijn leven veranderde echter toen hij Stacy Barr ontmoette, een alleenstaande man die heel graag zijn vaderlijke liefde wilde geven: de opvoeding van kinderen was altijd belangrijk voor hem en omdat hij voelde dat het een roeping was, koesterde hij de diepe interesse om een ​​bijdrage te kunnen leveren aan de "opvoeding" van een van hen. Stacy wilde vader worden en voelde zich klaar om voor een kind te zorgen en het op te voeden. Maar hij had zeker niet verwacht een bijzondere jongen als Dakota te kunnen ontmoeten.

Advertisement

I don't know what y'all doing, but...... #hailstate

Pubblicato da Stacy Barr su Venerdì 30 dicembre 2022

Dakota kwam, terughoudend, Stacy's leven binnen en de twee begonnen elkaar geleidelijk te leren kennen. Hun band werd dag na dag sterker en na precies 1740 dagen werden de twee individuen in alle opzichten een gezin: Stacy was er niet alleen in geslaagd om de voogdij over Dakota te krijgen, maar had ook alle benodigde documenten verkregen om hem te adopteren! Eindelijk had de jongen een familie. Stacy heeft bewezen een werkelijk voorbeeldige vader te zijn voor Dakota, die nu Dakota Graham Barr heet, en heeft het de jongen nooit iets laten ontbreken door hem te allen tijde te steunen.

Toen een van Dakota's voormalige ouders overleed, steunde hij hem hartelijk, toen de jongen van school moest veranderen en letterlijk niemand kende, was Stacy aanwezig en klaar om te doen wat nodig was voor zijn zoon.

"Vandaag ben ik een andere man. Een betere man. Ik zou niet trotser kunnen zijn om hem mijn zoon te noemen en te horen dat hij me vader noemt. Ik wil iedereen bedanken die voor ons opkwam, die voor ons heeft gebeden", zei Stacy . Gelukkig heeft dit ontroerende verhaal een mooi gelukkig einde, maar misschien moet het ook vanuit een ander aspect worden geanalyseerd: Dakota heeft, voordat hij de liefhebbende Stacy ontmoette, drie verschillende pleeggezinnen "veranderd" en dit heeft zijn leven zeker niet gemakkelijk gemaakt, integendeel, dit zorgde ervoor dat hij mensen niet vertrouwde. De kwestie van gezinsvoogdij is delicaat en nogal netelig. Wat denk jij ervan?

Advertisement