Bezorgster weigert eten bij klant te bezorgen: “De fooi is te laag”

Janine image
door Janine

07 April 2023

Bezorgster weigert eten bij klant te bezorgen: “De fooi is te laag”
Advertisement

De baan van maaltijdbezorger is niet de meest comfortabele: eten vervoeren op de brommer of de fiets in zon, regen of wind is niet altijd aangenaam, maar het is een flexibele baan en je kunt dankzij de fooien van klanten een aardig bedrag verdienen.

In de Verenigde Staten is het bijvoorbeeld gebruikelijk om royale fooien te geven aan obers en bezorgers, ook al is dat niet gegarandeerd, en precies in dit land heeft een jonge bezorgster op internet voor verontwaardiging gezorgd omdat ze weigerde eten te bezorgen bij een klant omdat ze naar haar mening te weinig fooi had gekregen.

via Unilad

Advertisement
YouTube - Driver Man

YouTube - Driver Man

Haar uitbarsting werd vastgelegd op de beveiligingscamera van de klant en de beelden gingen al snel rond op sociale media en werden meer dan 1,5 miljoen keer bekeken op YouTube. In de video is te zien hoe de geïrriteerde jonge bezorgster aanbelt bij de klant en vraagt ​​om hem persoonlijk te spreken, terwijl ze weigert te vertrekken. Kort daarna beweert ze 20 kilometer te hebben gereisd om het eten te bezorgen en krijgt ze een "magere" fooi van 8 euro. De twee beginnen ruzie te maken over de duur van haar vermeende reis van 40 minuten.

Zonder aarzelen probeert de bezorgster de klant duidelijk te maken dat de afgelegde afstand enorm was en dat het leuk zou zijn om de fooi te verhogen. De klant antwoordde daarop dat de rit een maximale duur van 20 minuten had en dat het niet nodig was om de werkneemster extra te geven. Geconfronteerd met deze weigering, nam de vrouw het eten terug en vertrok, de eigenaar van het huis achterlatend zonder eten.

Advertisement
YouTube - Driver Man

YouTube - Driver Man

Haar uitbarsting verontwaardigde veel andere Amerikaanse bezorgers, die gewend waren slechts 15% of minder als fooi te ontvangen. Na het schandaal bracht het bedrijf een officieel bericht uit aan zijn klanten.

"We nemen de veiligheid van onze gemeenschap uiterst serieus en dergelijk ongepast gedrag wordt nooit getolereerd op het leveringsplatform. Elk gedrag dat dit nultolerantiebeleid schendt, is een reden voor deactivering en de betrokken bezorger is van ons platform verwijderd. We hebben contact opgenomen met de klant om ondersteuning te bieden en we betreuren het oprecht dat dit incident niet heeft kunnen voldoen aan de ervaring die we elke dag proberen te bieden", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Hoe zou jij hebben gereageerd?

Advertisement