Man weigert plaats in bus af te staan ​​aan zwangere vrouw: “Ik ben ook moe”

Janine image
door Janine

18 Maart 2023

Man weigert plaats in bus af te staan ​​aan zwangere vrouw: “Ik ben ook moe”
Advertisement

Reizen met de bus is vermoeiend, vooral als je moet staan ​​en je je goed moet vasthouden om bij de eerste bocht je evenwicht niet te verliezen, een nog complexere operatie als het druk in de bus is. Veel mensen kiezen echter nog steeds voor dit vervoermiddel om economische en - waarom niet - ecologische redenen en soms heb je misschien het geluk om een ​​vrije zitplaats te vinden.

Zoals iedereen echter weet, stelt de ethische code dat men altijd moet opstaan voor bejaarden, gehandicapten en zwangere vrouwen. Een jonge Amerikaanse man zorgde echter voor opschudding op internet toen hij weigerde zijn plek af te staan. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Freepik - Not the Actual Photo

Freepik - Not the Actual Photo

De jongeman legde uit dat hij in ploegendiensten van 10 uur werkt, waarin hij het overgrote deel van de tijd moet staan. Hij keerde terug naar huis na een lange werkdag en moest - wachtend op de reparaties aan zijn auto - nog 20 minuten lopen om bij de bushalte te komen die hem naar huis zou brengen. Hij had een zere voet en vond gelukkig een vrije stoel aan boord.

"Na een tijdje kwam er een zwangere vrouw binnen. Ze was op zoek naar een stoel, maar kon er geen vinden. Ik zat het dichtst bij haar, dus begon ze me smekend aan te kijken. Ik had een koptelefoon op en probeerde te doen alsof ik haar niet zag, maar toen ze met me begon te praten, was het onvermijdelijk", zei hij. "Ik was niet onbeleefd of zo, ik weigerde gewoon mijn plaats af te staan en legde uit dat ik een lange dag had en zere voeten. Ze begon te huilen en zei dat ze een zwangere alleenstaande moeder is en ik zei haar dat het me speet, maar het was haar persoonlijke keuze en ze kan niet verwachten dat anderen meegaan in haar levenskeuzes. Het is niet mijn schuld dat ze besloot om een ​​baby te krijgen."

Advertisement
Freepik - Not the Actual Photo

Freepik - Not the Actual Photo

Even later stond een oudere man op om plaats te maken voor de zwangere vrouw, waarbij hij de jonge man omschreef als een “schurk” zonder waarden: "Ik draaide me om en deed alsof ik het niet hoorde. Terwijl ze van plaats wisselden, moest de buschauffeur om de een of andere reden remmen en de zwangere vrouw en de oude man vielen allebei om. Ze begonnen tegen me te schreeuwen en gaven me allerlei bijnamen, maar ik wendde me af en negeerde het", legde de jongeman uit, eraan toevoegend dat hij zijn familie over het incident had verteld en een berisping had gekregen voor zijn gedrag.

Ook het web had er scherpe kritiek op: "Nee, je hebt haar niet gevraagd om zwanger te worden, maar je had er gewoon voor kunnen kiezen om aardig te zijn. Vanwege je egoïsme vielen een zwangere en een bejaarde", merkte een gebruiker op.

Wat denk jij ervan?

Advertisement