Ze werkt voor het eerst op 95-jarige leeftijd: "Dit gevoel heb ik nog nooit eerder gehad"

Janine image
door Janine

24 Maart 2023

Ze werkt voor het eerst op 95-jarige leeftijd: "Dit gevoel heb ik nog nooit eerder gehad"
Advertisement

We hebben vaak de neiging om te denken dat als we eenmaal oud zijn, het niet meer mogelijk is om een ​​project uit te voeren of een droom te realiseren, maar niets is minder waar: je hebt alleen wilskracht en initiatief nodig.

Mevrouw Aspasia D'Avila weet dit heel goed, een vrouw die in Brazilië woont en - op de eerbiedwaardige leeftijd van boven de 90 - voor het eerst de werkwereld betrad. Om precies te zijn besloot Aspasia in 2019, op 92-jarige leeftijd, haar leven om te gooien, omdat haar dagelijks leven - na het opvoeden van kinderen en kleinkinderen - iets te eentonig was geworden.

via Estadao

Op een dag liet haar kleindochter Fabiana haar een religieus figuur zien, gemaakt met een bepaald type breiwerk genaamd amigurumi: gefascineerd door deze Japanse techniek besloot ze om zelf te leren hoe ze dit type pop kon maken ter gelegenheid van de eerste communie van haar achterkleinzoon. Samen met haar dochter creëerde ze een paar engeltjes en het resultaat maakte alle gasten enthousiast die vroegen of ze dit soort werk ook tegen betaling deed. De vrouw koos er daarom voor om “een extraatje te verdienen” door een kleine vergoeding te vragen, maar dat werd al snel een echte bron van inkomsten. "Zo'n succes had ik zeker niet verwacht! Ik ben weduwe en leef van mijn pensioen, dus ik heb altijd de financiële hulp van een kind gehad, maar nu heb ik die niet meer nodig. Het gevoel mijn eigen geld te hebben was er een van grote vrijheid", merkte de oude vrouw op.

"Mijn hele leven heb ik voor het huishouden en voor mijn man en kinderen gezorgd. Ik heb klusjes gedaan omdat ik mijn tijd moest vullen, maar ook gelezen en heb aqua-aerobics gegaan. Ik heb er nooit aan gedacht om te werken, mijn man zou het daar niet mee eens zijn geweest. Vandaag zie ik een ander soort leven voor vrouwen: ik vind de onafhankelijkheid van mijn kleindochter Fabiana geweldig", vertelde Aspasia.

Advertisement

Geamuseerd door het succes van haar oma, opende Fabiana een sociaal account voor haar om haar poppen te promoten en ook hier behaalde Aspasia doorslaand succes: "De vraag schiet omhoog. Ik kan het niet alleen. Ik heb al drie helpers moeten bellen", verklaarde ze. Deze oma heeft ook bestellingen buiten Brazilië gekregen: ze zegt ook al meer dan 700 poppen in Canada en Portugal te hebben verkocht.

"Ik ben erg trots op mijn werk. Ik zie dat mensen me bedanken, me berichtjes sturen en daar word ik heel blij van", aldus Aspasia. Een vrouw als zij is het levende bewijs dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken.

Advertisement