Stel is ervan overtuigd dat ze absoluut geen kinderen willen: “ze zouden ons leven verpesten”

Janine image
door Janine

29 Maart 2023

Stel is ervan overtuigd dat ze absoluut geen kinderen willen: “ze zouden ons leven verpesten”
Advertisement

Iedereen is vrij om zijn leven te leiden zoals hij dat wil, althans zo zou het moeten zijn. De keuzes die we tijdens ons bestaan ​​maken, vertegenwoordigen ons over het algemeen en schetsen ongetwijfeld onze toekomst. De wereld is mooi omdat het divers is, zeggen ze, en dit spreekwoord zou niet meer waar kunnen zijn: ieder van ons heeft zijn eigen behoeften, verlangens en ambities.

De hoofdrolspelers van dit verhaal lijken heel duidelijke ideeën te hebben over wat hun levensfilosofie is.

via Mirror

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Taylor Vasu, 28 jaar, en haar man Justin, 27 jaar, hebben besloten geen kinderen te krijgen: ze geloven dat het krijgen van kinderen hen alleen maar veel ongeluk kan veroorzaken.

Het stel is gewend om maar liefst 12 keer per jaar op vakantie te gaan en zal die mogelijkheid niet opgeven, ook niet voor een kind. Vooral de vrouw omschrijft het ouder worden, in haar geval, als "onverantwoordelijk" gedrag gezien de enorme economische kosten die dit met zich meebrengt.

De twee werken allebei en hebben daardoor een zekere economische onafhankelijkheid, maar ze schrikken van een verbintenis die ze niet alleen economisch te duur vinden, maar ook in termen van "energie": "je leven draait helemaal om je kind en je vergeet jezelf en je huwelijk”, zei Taylor. Dus namen de twee geliefden nog een andere belangrijke beslissing.

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

“We willen een huis kopen en een flink bedrag hebben voordat we aan een kind denken, we willen wachten tot we ons financieel voorbereid voelen en we willen in ieder geval eerst de meeste reizen maken die we van plan waren te doen. Pas wanneer ik kan voelen dat ik 100% kan geven als moeder, dat ik een goede ouder zal zijn en dat ik onze kinderen het best mogelijke leven kan geven" - zei Taylor.

"Er zijn mensen die me onder druk zetten en willen dat ik mijn keuze afweeg: ze herinneren me eraan dat mijn “biologische klok” tikt, dat ik niet veel tijd meer heb om moeder te worden. Ik antwoord hen door te zeggen dat ze jaloers en gefrustreerd zijn, juist vanwege de gevolgen van hun eigen acties en ik wil niet zo ongelukkig zijn als zij: ik wil niet iemand zijn wiens leven abrupt tot stilstand komt als ze kinderen krijgt" - zei ze, eraan toevoegend.

Haar man, Justin, deelt en steunt de ideeën van zijn partner volledig en vertelt ons dat zolang ze jong en verliefd zijn, hij zoveel mogelijk met haar wil genieten, zorgeloos en vrij van enige beperking. Wat vind je van de levenskeuze van deze twee?

Advertisement