Haar 6 maanden oude zoon is ziek en ze brengt hem naar zijn oma: zij geeft hem whisky

Janine image
door Janine

09 April 2023

Haar 6 maanden oude zoon is ziek en ze brengt hem naar zijn oma: zij geeft hem whisky
Advertisement

Een kind opvoeden is zowel een vreugde als een onderneming: de emoties die ze ons geven met een glimlach, een woord, misschien wel het eerste woord, zijn uniek en onbeschrijfelijk; aan de attenties, de constante inzet en de offers die voor hun bestwil moeten worden gebracht, lijkt echter geen einde te komen. Je moet up-to-date blijven, letterlijk studeren als je je kind op de beste manier wilt opvoeden.

Er zijn echter enkele "tradities" die nooit de zonsondergang zien en die door velen worden toegepast alsof het wetenschappelijke methoden zijn: "de zogenaamde grootmoeders remedies". De schoonmoeder van dit verhaal heeft voor veel opschudding veroorzaakt in het huwelijksleven van de hoofdrolspelers.

via Reddit

Acheron0/Flickr - Not the actual photo

Acheron0/Flickr - Not the actual photo

De moeder, een 28-jarige vrouw, had haar moeder bezocht en had haar 6 maanden oude baby meegenomen. De kleine was nogal onrustig en begon hysterisch te huilen. Het probleem lag in het feit dat de baby zijn eerste tandjes kreeg en daarom ongemak en pijn voelde. Dus nam de grootmoeder het heft in eigen handen en overtuigde de nieuwe moeder om een ​​"effectieve" oplossing toe te passen: het kind wat alcohol geven.

Dus maakte ze haar vinger nat met whisky en wreef ermee over het tandvlees van de baby. De remedie leek te werken: de baby stopte met huilen en schreeuwen.

De twee vrouwen wisten echter niet dat even later iemand anders zou gaan schreeuwen.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Eenmala thuis vertelde de jonge moeder haar man over haar dag, onder andere over die “wonderoplossing” die haar moeder had aangenomen en zo effectief was. De man vatte het niet goed op. Hij was woedend en beschuldigde zijn vrouw ervan onverantwoordelijk te zijn voor het in contact laten komen van hun zoon met alcohol.

Hij was zo boos dat hij besloot twee dagen vrij te nemen om persoonlijk te controleren wat zijn vrouw aan het doen was en om te zien wat de routine met hun kleintje was. Hij wilde steeds bij hen aanwezig zijn of wilde in ieder geval continu op de hoogte gehouden worden van waar zijn zoon was en wat hij deed, maar vooral met wie. Ook had hij de vrouw verboden hun kind naar haar schoonmoeder te brengen.

De vrouw, geërgerd door die reacties, wendde zich tot een forum op Reddit om te vragen of de gebeurtenis die had plaatsgevonden echt ernstig genoeg was om de acties van haar man te rechtvaardigen.

Ryan Hyde/Flickr - Not the actual photo

Ryan Hyde/Flickr - Not the actual photo

De meeste gebruikers kozen de kant van de vrouw, maar niet vanwege haar gedrag in de whisky-affaire, maar eerder om haar te verdedigen tegen de overdreven houding van haar man: "alcohol is niet veilig. Het is geen pijnstiller en ook geen medicijn: als het kind kalmeert, komt dat alleen door het algemene kalmerende effect van alcohol"; “je bent 28 jaar en denkt dat het normaal ​​is om je baby een super alcoholische drank te geven?! Je moet niet meegaan met je moeder in elke keuze die ze maakt”, wezen sommigen erop.

"Ik bedoel, je man heeft letterlijk twee dagen vrij genomen van zijn werk om jou in de gaten te houden? Dat is overdreven! Het was voldoende geweest om erover te praten en de zaak had daar kunnen eindigen"; "een vader die zich op die manier zorgen maakt alsof zijn zoon alcoholist dreigt te worden… bovendien is het onzin dat hij probeert de baby bij de grootmoeder weg te houden terwijl wat er gebeurde onder toezicht en met goedkeuring van zijn vrouw gebeurde. Ik deel zijn manieren niet."

Wat vind jij van dit verhaal, wie heeft er gelijk?

Advertisement