Ze annuleert voor straf de reis voor de 18e verjaardag van haar dochter: “Ze vernederde een goede vriendin van haar”

Janine image
door Janine

15 April 2023

Ze annuleert voor straf de reis voor de 18e verjaardag van haar dochter: “Ze vernederde een goede vriendin van haar”
Advertisement

Een kind opvoeden is een fantastische ervaring, maar ook veeleisend: in de puberteit bijvoorbeeld worden relaties gecompliceerder en is het niet altijd gemakkelijk om ze uit te leggen wat goed en wat fout is. Daarom is het - soms - nodig om je toevlucht te nemen tot zeer strenge straffen. Veel ouders verbieden iets dat een opstandig kind graag wil om hem uit te nodigen na te denken over zijn eigen fouten, maar dit soort maatregelen bereikt niet altijd het vastgestelde doel.

Een moeder die zich tot het web wendde om te begrijpen of de straf tegen haar dochter overdreven was of niet, weet dit goed. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De naam van haar dochter is Abby en ze is onlangs volwassen geworden. Haar vader, Max, had haar in de steek gelaten voordat ze werd geboren, maar is teruggekeerd om zijn verantwoordelijkheden op zich te nemen. De moeder vermoedt dat Max haar dochter te veel heeft toegegeven om de 5 jaar dat hij er niet was goed te maken, waarbij hij haar zorgen over de gezondheid van haar dochter negeerde. Dit is misschien de reden waarom Abby zwaarder werd in haar pre-adolescentie en adolescentie. Een jaar geleden begon het meisje aan een afslanktraject en zette ze samen met haar moeder een beloningssysteem op voor elk behaald doel, waarbij een klein cadeautje werd gekocht. Vier maanden geleden vroeg Abby haar moeder om de beloningen toe te voegen aan haar verjaardagscadeau omdat ze op vakantie wilde met haar vrienden en ze stemde toe.

“Afgelopen weekend zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de vakantie. Ik belde de ouders van de andere twee meisjes om hun aanwezigheid te bevestigen en hoorde dat Betty, Abby's beste vriendin, niet mee gaat. Betty houdt van reizen en kon niet wachten om op vakantie te gaan, dus vroeg ik waarom. Blijkbaar heeft Abby haar niet uitgenodigd omdat 'ze te dik is om er goed uit te zien op foto's'. Ik sprak kalm met Abby en herinnerde haar eraan hoe Betty zich zou voelen om voor zoiets als dit buitengesloten te worden, maar ze zei: “Ik heb deze vakantie niet zo hard gewerkt om mijn foto's te laten verpesten”, zei de vrouw.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

“Om een ​​lang verhaal kort te maken, ik drong er bij Abby op aan om haar excuses aan te bieden aan Betty en herinnerde haar eraan hoe slecht ze zich voelde toen anderen het haar enige tijd geleden aandeden. Ik heb zelfs gedreigd de vakantie af te lasten als ze zich niet verontschuldigde, want hoewel ik blij ben dat ze nu zo zelfverzekerd is, is dat geen excuus om anderen slecht te behandelen. Ze stormde weg om en ging naar haar vader. Later kreeg ik een telefoontje van mijn ex, heel boos, die me verweet omdat ik beslissingen voor Abby had genomen en dit excuus gebruikte om af te zeggen. Ik belde Abby en herinnerde haar eraan dat ik haar niet vroeg om Betty uit te nodigen als ze dat niet wilde, maar om haar excuses aan te bieden voor hoe onnodig gemeen en beledigend ze was geweest”, vervolgde ze.

Behalve dat ze zich niet verontschuldigde, probeerde het meisje Betty ertoe te brengen met haar moeder te praten om haar te vertellen dat ze had gelogen dat ze niet was uitgenodigd en dat ze had afgezegd omdat ze zich niet lekker voelde. “Betty stuurde me de sms-uitwisseling van haar en mijn dochter en ik heb de vakantie geannuleerd. Mijn ex en Abby denken dat ik een monster ben omdat ik de vakantie afzeg en mijn dochter wil niet meer met me praten. Sommige van mijn vrienden zijn het eens met mijn aanpak, terwijl anderen vinden dat ik mijn dochter op de eerste plaats had moeten zetten”, besluit de moeder.

Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement