De kinderen ruziën over zijn erfenis: hij geeft alles uit maar heeft er dan spijt van

Janine image
door Janine

27 April 2023

De kinderen ruziën over zijn erfenis: hij geeft alles uit maar heeft er dan spijt van
Advertisement

Wat zou jij doen als je nog maar een paar jaar te leven had en je kinderen vochten om je erfenis? Dat is de vraag die een 63-jarige man zichzelf stelde toen hij ontdekte dat hij een aan roken gerelateerde ziekte had en zag hoe zijn kinderen, allemaal succesvolle professionals, om zijn geld vochten.

De man besloot toen alles wat hij in zijn leven had verzameld uit te geven om de vrede in het gezin te herstellen en te genieten van zijn laatste momenten met zijn vrouw, maar zijn kinderen namen het niet goed op, dus koos hij ervoor om advies in te winnen van internet om te begrijpen hoe hij met de situatie om moest gaan.

via Reddit

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De man zei dat hij 63 jaar oud was en had geprofiteerd van financieel goede tijden in zijn leven, waardoor hij genoeg geld had gespaard om een ​​goed pensioen veilig te stellen en een erfenis na te laten voor zijn kinderen. Hij was echter erg teleurgesteld in hun acties. Hij zei dat alle kinderen het financieel goed hebben: de oudste is getrouwd met een advocaat, terwijl de andere drie allemaal professionals zijn, een advocaat, een ingenieur en de ander een verkoper.

"Ik was jarenlang een roker en uiteindelijk trof het voorspelbare resultaat me, dus misschien heb ik niet veel jaren meer. Nadat ik dit wist, begonnen mijn kinderen ruzie met elkaar te maken, in een poging hun erfenis veilig te stellen. In het begin waren er frequente verbale argumenten, die escaleerden in juridische veldslagen. Het ergste was toen mijn dochter de handtekening van haar broers vervalste om hun deel van de erfenis te krijgen terwijl ik in behandeling was in het ziekenhuis. Nu kan geen van de broers elkaar in de ogen kijken en ze spreken alleen via advocaten", legde de man uit.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Bedroefd door deze situatie besloot ik het geld uit te geven, denkend dat als het allemaal op was, ze geen reden meer zouden hebben om ruzie te maken. Ik schonk aan goede doelen, kocht schoonheidsproducten voor mijn vrouw, ging met haar op vakantie door de mooiste hotelkamers te nemen, ik heb mijn kleinkinderen dure cadeaus gegeven, ik heb voor mijn beste vrienden en collega's betere apparatuur gekocht om hun baan te verbeteren. We hebben een enorme televisie gekocht, mijn begrafenis vooruit betaald, en nog veel meer. Op dit moment is ongeveer 65-70% van mijn spaargeld op. Ik ben van plan genoeg te sparen voor de tijd die ik nog heb en mijn vrouw een flink bedrag in contanten achter te laten", vervolgde hij.

Zijn kinderen hebben zijn recente aankopen echter opgemerkt en zijn vragen gaan stellen. De dochter begreep de situatie en uitte beschuldigingen van egoïsme, bewerend dat de kleinkinderen de gevolgen van zijn daden zullen ondergaan. Onze hoofdrolspeler besefte toen dat zijn kleinkinderen niet “gestraft” moesten worden voor de daden van hun ouders en probeerde een oplossing voor het probleem te vinden.

Het web bewees volledig het gelijk van de hoofdpersoon van het verhaal: "Je bent niet verplicht om een ​​erfenis na te laten. Je hebt er je hele leven voor gespaard en je kunt het besteden zoals je wilt. Verdere gesprekken met je kinderen zijn niet nodig", reageerde een gebruiker. Wat denk jij ervan?

Advertisement