Hij wil een juweel van zijn overleden vrouw aan zijn stiefdochter schenken en niet aan zijn biologische dochter: “is dat verkeerd?”

Janine image
door Janine

28 April 2023

Hij wil een juweel van zijn overleden vrouw aan zijn stiefdochter schenken en niet aan zijn biologische dochter: “is dat verkeerd?”
Advertisement

Bij het vormen van een uitgebreid gezin moeten verschillende uitdagingen het hoofd worden geboden, allereerst de relatie met stiefkinderen, die moeite kunnen hebben met het accepteren van de nieuwe partner van de ouder. Dit kan nog gecompliceerder zijn als je biologische kinderen hebt uit een eerdere relatie die zich buitengesloten kunnen voelen of in competitie.

Soms is het gelukkig mogelijk om in harmonie te leven, maar zelfs in de beste uitgebreide families kunnen er conflicten ontstaan ​​over erfenissen of familievermogens. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er iets van, die zich afvraagt ​​wie tussen zijn dochter en zijn geadopteerde stiefdochter het recht heeft om erfstukken te krijgen die een enorme sentimentele waarde hebben.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De hoofdpersoon van het verhaal was getrouwd met een vrouw genaamd Kate, die 12 jaar geleden op tragische wijze is overleden. Ze hebben een erfstuk die al generaties lang wordt doorgegeven (te beginnen met de overgrootmoeder) van moeders aan hun eerste dochters, op hun 18e verjaardag. Het heeft geen significante financiële waarde, maar de geschiedenis maakt het zeer waardevol voor de familieleden. Hij bewaart het momenteel voor Claire, zijn dochter met Kate, die nu 16 is. Naast haar is er een oudere broer van 25 jaar.

"Ik ben ongeveer 8 jaar geleden met mijn huidige vrouw getrouwd. Mijn stiefdochter, Sarah, (die ik heb geadopteerd en die ik als mijn dochter beschouw) is 17 jaar en 11 maanden oud en wordt binnenkort dus 18. Mijn vrouw heeft Claire ook geadopteerd en wij beschouwen onszelf allemaal als één familie”, begon de man. "Mijn vrouw vroeg me om het erfstuk op haar verjaardag aan Sarah te geven om de traditie voort te zetten. Ik aarzelde omdat ik altijd van plan was het aan Claire te geven, Kate's enige dochter, want dat is wat ze graag had gewild en het is de voortzetting van de traditie”, legde hij uit.

Zijn huidige vrouw beweert echter dat haar dochter nu bij de "familie" hoort en dat ze het aan hun dochter moeten geven die als eerste 18 wordt, oftewel Sarah, maar de man is niet overtuigd.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De man vroeg zijn vijfentwintigjarige zoon om advies, maar ook hij wil absoluut het erfstuk niet aan Sarah geven en zegt tegen zijn vader dat hij, als hij dat wel doet, bereid zal moeten zijn om ernstige gevolgen te ondergaan, ook van vele andere familieleden: “Het is niet van jou en je mag het niet weggeven. Het was van mama en nu is het van Claire”, zei de jongeman zich tot zijn vader wendend.

De vrouw vindt dat de jongen overdrijft, terwijl Claire er misschien blij mee is, aangezien ze Sarah als haar oudere zus beschouwt. Gebruikers kozen de kant van de oudste zoon: "Hij was van Kate. Jij adopteerde Sarah, niet Kate. Het zou bij Kate's kinderen moeten blijven. Geef hem aan Claire voor haar 18e verjaardag", schreef een jongen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement