"Ik wil op vakantie met mijn man en mijn zoon, maar zonder mijn stiefdochter: is dat verkeerd?”

Janine image
door Janine

02 Mei 2023

"Ik wil op vakantie met mijn man en mijn zoon, maar zonder mijn stiefdochter: is dat verkeerd?”
Advertisement

Gezinsrelaties zijn altijd gecompliceerd en kunnen dat nog meer zijn in het geval van een uitgebreide familie, vooral als er kinderen in het gezin zijn die na een scheiding het gevoel moeten krijgen dat ze erbij horen. Een vrouw, echtgenote van een gescheiden vader, wendde zich tot het web om te begrijpen hoe ze met een gezinsdilemma om moest gaan: ze wil alleen met hem en hun kind op vakantie gaan zonder haar stiefdochter mee te nemen, ook al weet ze dat dit problemen van jaloezie, afwijzing en conflict kan veroorzaken. Deze situatie zou de relatie tussen de vader en de stiefdochter kunnen schaden, maar ze heeft besloten voet bij stuk te houden.

via Mumsnet

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De vrouw heeft net een baby gekregen van haar man, maar de man heeft ook nog een 8-jarige dochter uit een eerdere relatie. "Ik zou heel graag op vakantie gaan met alleen mijn man en baby. Zijn ex had al een probleem met ons toen ze dacht dat we op vakantie gingen zonder haar dochter en vertelde ons dat het meisje erg overstuur was. We hebben geen idee hoe dit voorstel tot stand kwam, aangezien we op dat moment nog niet over de vakantie hadden gesproken of nagedacht", legde ze uit.

De vrouw vertelde haar man dat het zou kunnen gebeuren: ook zij is de dochter van gescheiden ouders en het is haar overkomen, maar ze was er nooit boos over, integendeel, ze vond het "normaal". "Wat als we het ons in de toekomst niet kunnen veroorloven om beiden mee op vakantie te nemen? Betekent dit dat mijn zoon niet op vakantie kan om de andere dochter niet van streek te maken? Zelfs als de andere dochter een rijke moeder heeft en daarom vaak op vakantie zal gaan”, vroeg ze zich af.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De vrouw motiveerde haar beslissing door te stellen dat ze slechts één jaar zwangerschapsverlof heeft en dat haar baby gratis zal reizen en slechts voor een bepaalde periode op vakantie zal kunnen gaan. Ze kunnen het zich niet veroorloven om hun stiefdochter mee te nemen, wat ongeveer 500/700 euro meer zou kosten, vooral omdat ze in de schoolvakanties weg zouden moeten gaan.

"Mijn partner was het ermee eens toen ik hem vertelde hoe ik erover dacht, maar ik weet zeker dat hij denkt dat ik het gesprek ben vergeten, aangezien hij nu constant zijn dochter noemt in onze vakantiebesprekingen en haar vertelde dat we samen een zomervakantie proberen te plannen, dus nu is ze enthousiast, maar de vakantie zou van mijn spaargeld worden betaald”, zei ze. "Ik voel me schuldig over wat ik denk, maar ik heb niet het gevoel dat ik verkeerd ben. Ik heb alleen deze optie, het is mijn geld, ik wil een zorgeloze vakantie en het vermaken van een 8-jarige die zich de hele tijd verveelt, is niet mijn idee van ontspanning”, voegde ze eraan toe, terwijl ze om een ​​online mening vroeg over hoe ze zich moest gedragen.

Wat zou je haar adviseren te doen?

Advertisement