Alsof de tijd stil is blijven staan voor dit stel: naar hun foto's kijken is als een duik nemen in de jaren ‘30

Janine image
door Janine

20 Juni 2023

Alsof de tijd stil is blijven staan voor dit stel: naar hun foto's kijken is als een duik nemen in de jaren ‘30
Advertisement

Wanneer twee stellen dezelfde passies of dezelfde stijl delen, voelen ze zich in harmonie, begrijpen ze elkaar onmiddellijk en houden ze van dezelfde dingen. Ze beleven momenten van geluk, zorgeloosheid, enthousiasme en groei, terwijl ze elkaar tegelijkertijd helpen, aanmoedigen, waarderen en zelfs uitdagen.

Ze drukken vrijelijk hun persoonlijkheid, hun smaak, hun wezen uit en zijn niet bang voor oordelen of misverstanden. Ze leven een liefde die gebaseerd is op respect, vertrouwen, medeplichtigheid en harmonie, zoals het paar waarover we je gaan vertellen: verenigd door een ongebruikelijke maar fascinerende passie.

via Concierto

Advertisement

Het lijkt alsof je een duik in het verleden maakt, van hun kleding tot de woning waarin ze wonen, waardoor je teruggaat naar de vorige eeuw. De relatie tussen Steffi Kay en Richard Herefeld begon op een ongebruikelijke manier, die de stijl van hun verbintenis voor altijd beïnvloedde. Ze ontmoetten elkaar op Instagram, terwijl ze allebei vintage kleding droegen en meteen online met elkaar in contact kwamen, en al snel verliefd werden. Slechts 10 dagen later vertrok de jonge Duitser, de 29-jarige Richard, vanuit Duitsland naar Canada om de 26-jarige Steffi te ontmoeten. Aanvankelijk was hij van plan om slechts twee weken te blijven, maar uiteindelijk verlengde hij zijn verblijf met een maand.

Door hun gedeelde passie voor alles wat in de jaren ’30 modieus was, bloeide hun liefde snel op en trokken ze samen in een huis met meubels die aan vervlogen tijden doen denken. De muziek en het interieur van het huis zijn geselecteerd om een ​​tijdreiservaring mogelijk te maken en ze terug te brengen naar die verre tijden. Ze wonen allebei in Steffi's art deco appartement in Toronto, waar elke kamer is ingericht in een andere retrostijl, van de hal tot de slaapkamer en badkamer, waardoor bezoekers worden vervoerd naar een pin-up tijdperk van rond de eeuwwisseling.

Steffi zei dat ze van vintage kleding houdt sinds ze een tiener was, en zei dat ze haar favoriete jurken van haar oma uit de jaren ’30 bewaarde die haar tante op het punt stond weg te gooien. Haar inspiratie komt ook uit de Gouden Eeuw van Hollywood, en films hebben haar kledingstijl beïnvloed.

Advertisement

Ondertussen verdient Richard de kost als zanger en zingt hij liedjes uit de jaren ’30, wat betekent dat hij constant tussen Duitsland en Canada moet reizen om zijn nostalgische shows op te voeren. Zijn garderobe bestaat voor 70% uit originele stukken uit de jaren ’20 en ’30, en al bijna acht jaar draagt ​​hij alleen vintage kleding, zowel voor werk als voor vrije tijd.

Van kinds af aan heeft hij altijd van traditionele herenkleding gehouden, hij droeg op driejarige leeftijd de stropdas van zijn opa naar familiebijeenkomsten en droeg een overhemd naar school toen hij 17 was.

"Ik doe mijn schoenen uit als ik thuiskom, maar een overhemd, stropdas en broek blijf ik dragen. Zo voel ik me het prettigst en bovenal is het wat ik mooi vind. We kleedden ons altijd zo", aldus het stel. Ondanks hun eigenaardigheden hebben Richard en Steffi een groot aantal volgers op Instagram verzameld, samen bijna 19.000 volgers.

Hun liefde is het bewijs dat de stijl en cultuur van een tijdperk de tand des tijds kunnen doorstaan ​​en het leven van mensen kunnen beïnvloeden, waardoor er diepe banden tussen hen ontstaan.

Advertisement