Zoon vraagt ​​voor de grap een meisje mee uit: vader wordt boos en geeft hem huisarrest

Janine image
door Janine

17 Juni 2023

Zoon vraagt ​​voor de grap een meisje mee uit: vader wordt boos en geeft hem huisarrest
Advertisement

Tieners opvoeden is de grootste uitdaging voor een ouder: het vereist evenwicht, geduld en begrip. Pubers bevinden zich in een fase van opgroeien en zoeken naar hun eigen identiteit, en voelen zich vaak in conflict met hun ouders, omdat ze behoefte beginnen te hebben aan ruimte en privacy, maar ook aan genegenheid en steun. Ouders hebben de ontmoedigende taak om hun keuzes en interesses te respecteren, maar moeten ook bereid zijn om in te grijpen in geval van niet erg correct gedrag tegenover hun vrienden. Maar tot wanneer is het juist om je ermee te "bemoeien"?

Dit is de vraag van de vader van een 16-jarige jongen, die online advies vroeg over hoe hij zich moest gedragen. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn zoon had onlangs een paar vrienden uitgenodigd en ze vermaakten zich wel. Op een gegeven moment ging ik naar hen toe om de pizza te brengen die ze hadden besteld toen ik hem hoorde praten over het voor de grap uitvragen van een meisje in hun klas. Van wat ik ervan begreep vonden zijn klasgenoten dat meisje niet aantrekkelijk genoeg”, legde de man uit.

De vader besloot zijn zoon ermee te confronteren nadat de anderen waren vertrokken om te vermijden hem in verlegenheid te brengen: "Ik verhief mijn stem een ​​beetje, maar het was vanwege hoe irritant de hele situatie was. Hetzelfde gebeurde met mijn nicht toen we jong waren en ik heb gezien hoeveel invloed dit op haar had toen ze nieuwe relaties aanging. Mijn zoon antwoordde dat het maar een grap was die niemand zou kwetsen en dat ik hem niet respecteerde omdat ik naar de privé-gesprekken van zijn vrienden had geluisterd. Hij zei dat, hoewel hij had medelijden had met mijn nicht, hij "volwassen genoeg" was om te begrijpen dat er geen grappen meer mochten worden uitgehaald".

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De man besloot zijn zoon twee weken huisarrest te geven, maar de jongen werd nog bozer omdat hij vond dat zijn vader er niets mee te maken had: "Mijn vrouw beweert dat "jongens jongens zijn" en dat het geen kwaad kan, maar toen ik haar vroeg hoe zij zich zou voelen als dit onze dochter werd aangedaan, zei ze simpelweg: “Dat zal niet gebeuren omdat hij goede ouders heeft." Mijn schoonfamilie is woedend op me', concludeerde de vader, terwijl hij het web om advies vroeg over hoe hij met de situatie om moest gaan.

Gebruikers waren het erover eens dat de vader volkomen gelijk had: "Bedankt voor het niet accepteren van de 'jongens zijn jongens'-mentaliteit. Je zoon moet absoluut begrijpen dat acties gevolgen hebben en uw vrouw lijkt hem dat niet te leren”, merkte een meisje op.

Wat denk jij ervan?

Advertisement