Een huisvrouw vraagt ​​haar man om een ​​paar dagen voor de kinderen te zorgen: hij weigert

Janine image
door Janine

04 Juni 2023

Een huisvrouw vraagt ​​haar man om een ​​paar dagen voor de kinderen te zorgen: hij weigert
Advertisement

Het vieren van een verjaardag is belangrijk op elke leeftijd. Vooral als we volwassen zijn en we veel verantwoordelijkheden hebben die altijd op ons wachten, kan het nog betekenisvoller zijn om de dag dat we geboren werden speciaal te maken. Daarom besloot een jonge thuisblijfmoeder dat de beste manier om haar verjaardag te vieren was om in haar eentje op reis te gaan om te ontspannen en de vreugde van het ten volle leven van je interesses te herontdekken. De man was echter niet enthousiast over haar keuze en protesteerde.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De vrouw in het middelpunt van dit verhaal heeft drie kinderen van 7, 4 en 2 jaar oud en heeft besloten voor het huishouden te zorgen omdat haar man fulltime werkte: "Ik zorg alleen voor het huishouden en de kinderen: ik maak schoon, doe de was, ik kook, enz. Ik ben huisvrouw, maar ik heb ook een baantje die ik zelfstandig kan afhandelen en tussen de ene dagelijkse klus en de andere kan doen", vertelde ze. "Toen mijn verjaardag naderde, vertelde ik mijn man dat ik voor de gelegenheid een week vakantie wilde nemen, maar dat ik alleen wilde vertrekken. Ik heb hem gevraagd om een ​​paar dagen vrij te nemen om bij de kinderen te zijn en mij te vervangen in de dagelijkse klusjes”, vervolgde hij.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De man vatte het echter niet goed op en was woedend. Hij noemde zijn vrouw egoïstisch en weigerde haar een week lang te vervangen. "Hij heeft in tien jaar tijd nog nooit een was gedaan. Hij kookt 'af en toe' en maakt niet schoon, doet niks in de tuin en helpt onze kinderen niet met hun huiswerk. Dat snap ik, hij is moe en werkt fulltime, maar ik werk ook en ik voel me niet gewaardeerd. Ik zou graag een week willen hebben waarin ik geen huilend kind hoef te troosten, of me zorgen hoef te maken over het welzijn van anderen door het mijne op te offeren”, legde de vrouw uit, op zoek naar advies van het web over hoe zich te gedragen.

De gebruikers gaven haar volkomen gelijk en suggereerden - naast de vakantie - ook relatietherapie. Ben je het eens met deze suggestie of zou je je anders gedragen?

Advertisement