Alleenstaande vader vraagt ​​om op Moederdag met zijn dochter te zijn: school reageert slecht

Janine image
door Janine

02 Juni 2023

Alleenstaande vader vraagt ​​om op Moederdag met zijn dochter te zijn: school reageert slecht
Advertisement

Een gezin onderhouden is niet eenvoudig. De verantwoordelijkheden en plichten zijn talrijk en je moet veel geduld hebben om door te gaan. Er zijn koppels die ondanks de tegenstellingen en dagelijkse tegenslagen erin slagen weerstand te bieden, terwijl anderen gewoon de kracht niet kunnen vinden om door te gaan en besluiten uit elkaar te gaan.

Dat overkwam de vader die centraal stond in dit verhaal, een man die alleen achterbleef met zijn kinderen en ook nog eens te maken kreeg met de buitenwereld, die soms te vijandig was. Laten we eens kijken naar de redenen.

via Pablo Vazquez/Facebook

Advertisement

Modo Papá soltero luchón 4x4, juega barbies Feliz 2022 con mis bendis. Happy New Year

Pubblicato da Pablo Vazquez su Sabato 1 gennaio 2022

Pablo Vázquez is een Mexicaanse vader die een episode wilde delen die hij beleefde tijdens zijn ervaring als alleenstaande ouder. Sinds hij en zijn vrouw hebben besloten om uit elkaar te gaan, heeft hij altijd in de frontlinie gestaan ​​om voor de kinderen te zorgen en aanwezig te zijn in elk moment van hun leven. Tenminste zolang het was toegestaan.

Wat hij namelijk wilde vertellen via een filmpje dat op sociale media werd geplaatst, is de nare gebeurtenis die zich afspeelde op de basisschool van zijn dochter. Blijkbaar organiseerde de school een groot feest met dansjes en liedjes voor Moederdag, waar elke leerling met begeleiding bij zou kunnen zijn. Zonder er twee keer over na te denken, had Pablo daarom al besloten dat hij aan de zijde van zijn dochter zou staan, maar dat was niet mogelijk.

"Ik was zeer overtuigd van deelname aan het evenement - bekende hij - ik had tegen mijn dochter gezegd dat ik graag de rol van moeder op me zou nemen en als grap een pruik kon dragen, maar toen kreeg ik een volmondig nee van de school. Ik mocht niet naar binnen, want het feest was alleen voor moeders gereserveerd en vaders waren niet welkom".

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Een beslissing die de man woedend maakte, vooral vanwege het effect dat de keuze op zijn dochter zou hebben. Het meisje zou zich gedesoriënteerd en alleen hebben gevoeld in een moment van grote vreugde waarin elk van hen de steun van hun ouders zou hebben gehad.

"Sinds ik gescheiden ben, heb ik alles voor ze gedaan - merkte de man op - ik fungeer als een vader en moeder en het zou leuk zijn geweest voor mijn kleine meid om mij bij die gelegenheid aan haar zijde te hebben. Ik had kunnen deelnemen, ook al was het Moederdag, maar het mocht niet - vervolgde hij - ik wil niet dat mijn dochter zich in moeilijkheden bevindt omdat de anderen begeleid worden en ik ben ervan overtuigd dat de keuze van de school helemaal niet verstandig was".

Pablo Vazquez/Facebook

Pablo Vazquez/Facebook

Een ongetwijfeld ongemakkelijke situatie, vooral voor het meisje: als een van de twee ouders het grootste deel van de tijd voor de kinderen zorgt, moet ze immers de mogelijkheid hebben om naar elke school of buitenschoolse gebeurtenis te gaan zonder verschillen tussen mannen en vrouwen. In dit geval was het niet zo en wilde Pablo zijn verhaal bekendmaken, misschien ook om het onderwerp onder de aandacht te brengen.

Denk je dat de school er goed aan heeft gedaan of hadden ze de man kunnen laten deelnemen aan het feest?

Advertisement