Stel van in de 50 laat de boel de boel en besluit op een cruiseschip te gaan wonen: “het kost minder dan de hypotheek”

Janine image
door Janine

04 Juli 2023

Stel van in de 50 laat de boel de boel en besluit op een cruiseschip te gaan wonen: “het kost minder dan de hypotheek”
Advertisement

Stel je een leven voor waarin je elke dag op een andere plek wakker wordt, omringd door fascinerende culturen, adembenemende landschappen en memorabele ontmoetingen. De wereld rondreizen zou een grenzeloze ervaring zijn, een eindeloze reis van ontdekking en verwondering. Wandelen door onbekende straten, exotische smaken proeven, de lucht van verre landen inademen.

Elke bestemming zou je een stukje van zijn unieke charme geven, je ziel verrijken en je horizon verbreden. Het zou een eindeloos avontuur worden, een droom die uitkomt, een betoverde dans tussen reizen en geluk en dat is wat een moedig Amerikaans gepensioneerd stel heeft gekozen: laten we ze beter leren kennen.

via Unilad

Angelyn Burk, een dynamische 53-jarige, en haar man Richard, beiden Amerikaanse gepensioneerden, zijn van plan om de komende maanden aan boord van cruiseschepen door te brengen, waarbij ze praktisch niet aan wal gaan sinds ze voor het laatst Seattle bezochten in mei 2021. De passie voor reizen van het echtpaar is duidelijk: kijk maar eens op de sociale netwerken van Angelyn, waar je selfies kunt bewonderen op exotische plaatsen en kunststeden, zoals Rome, waar ze een moment vereeuwigden voor de Trevifontein.

Hun reisschema voor 2022 bracht hen naar Mexico, Costa Rica, Canada, Alaska, Japan, Indonesië en Vietnam.

Op de vraag hoe ze zich deze levensstijl kunnen veroorloven, legt Angelyn uit dat ze wat rekenwerk hebben gedaan om te bepalen hoeveel ze kunnen uitgeven. Hun maximale budget is honderd dollar per dag voor allebei, wat indien nodig kan oplopen tot $135.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Dit jaar garandeerden we 86 cruisedagen tegen een gemiddelde kostprijs van $89 per dag voor beide", legt Angelyn uit in een interview. Ze legde ook uit dat ze bij het plannen van cruises zo lang mogelijk op hetzelfde schip proberen te blijven, zolang het voordelig is.

Het paar is van plan het grootste deel van hun pensioenjaren aan boord van cruiseschepen door te brengen.

Maar wat zijn de voordelen van verhuizen naar een cruiseschip voor je pensioen? "Nou, dat zijn er veel: waar anders kun je genieten van een resort dat je naar verschillende landen brengt terwijl je aan het zwembad ligt of in een comfortabel bed slaapt?" antwoordde Angelyn. En geef haar eens ongelijk!

Advertisement