Vrouw heeft meer dan 800 tatoeages over haar hele lichaam: “Ik kan zelfs geen werk vinden om toiletten schoon te maken”

Janine image
door Janine

10 Juli 2023

Vrouw heeft meer dan 800 tatoeages over haar hele lichaam: “Ik kan zelfs geen werk vinden om toiletten schoon te maken”
Advertisement

Het vooroordeel tegen mensen met grote aantallen tatoeages is een weerspiegeling van onze samenleving die de neiging heeft om mensen verkeerd te beoordelen die ervoor kiezen hun lichaam met inkt te bedekken. Dit kan soms ook problemen opleveren bij het omgaan met andere mensen of bij het vinden van een baan.

Melissa Sloan, een 46-jarige vrouw uit Wales, Verenigd Koninkrijk, die moeite heeft gehad om betaald werk te vinden vanwege de vooroordelen van werkgevers over haar getatoeëerde uiterlijk, weet het maar al te goed: dit is haar verhaal.

via DailyStar

Advertisement

Ondanks eerdere werkervaring als schoonmaakster van toiletten, onthulde Sloan dat ze niet in aanmerking kwam voor soortgelijke functies vanwege het kunstwerk dat haar gezicht en lichaam sierde. “Het is echt een probleem voor mij om werk te vinden”, vertelde Sloan. "Ik heb onlangs gezocht naar een baan als schoonmaakster van toiletten bij mij in de buurt, maar werd afgewezen vanwege mijn tatoeages."

Sloan, moeder van twee kinderen, herhaalde dat ondanks de wijdverbreide overtuiging dat ze nooit heeft gewerkt, ze in het verleden een baan heeft gehad, zij het van korte duur. Als ze een baan aangeboden krijgt, zou ze die zonder aarzelen aanvaarden.

Sloan's liefde voor tatoeages begon toen ze in de twintig was en sindsdien is ze een fervent voorstander van deze kunstvorm. Ondanks de moeilijkheden in de wereld van het werk, onthulde de vrouw dat ze nog steeds tot drie keer per week getatoeëerd wordt, waarbij ze zichzelf omschrijft als "verslaafd" aan deze praktijk.

Advertisement

"Als ik de 70 haal, zal ik tatoeages blijven toevoegen", zei Sloan. "Ik zou graag elke centimeter van de huid bedekken, zelfs als ik uiteindelijk blauw word. Mijn gezicht wordt al blauw: ik zie eruit als een smurf!", grapte ze.

Sloan heeft een bijzondere voorliefde voor gezichtstatoeages, zozeer zelfs dat ze geen vrije plekken meer op haar gezicht heeft. Ze liet nieuwe tatoeages over de vorige zetten, waardoor een ingewikkelde collage met meerdere lagen ontstond.

"Mijn gezicht heeft drie lagen tatoeages. Ik heb waarschijnlijk de meeste tatoeages ter wereld, en als dt niet zo is, zal ik dat zeker snel zijn, aangezien ik steeds nieuwe blijf toevoegen", zei ze enthousiast. Desondanks meent Sloan dat het vooral de tatoeages op haar gezicht zijn die de mening van mensen over haar negatief beïnvloeden. Ze zei dat ze naast het zoeken naar een baan ook met andere moeilijkheden te maken had, zoals verbannen worden uit haar buurtkroeg en de school van haar kinderen, juist vanwege haar tatoeages.

Source:

 

 
Advertisement