x
Deze man weigerde zijn door brand bedreigde…
Deze man vond $43.000 in een bank die hij tweedehands had gekocht: hij gaf alles terug aan de eigenaar Veel mensen zijn hun met Kerst gekregen puppy's al online aan het verkopen

Deze man weigerde zijn door brand bedreigde park te verlaten om meer dan 100 koala's te beschermen

23 Januari 2020 • Door Janine
7.271
Advertisement

Wanneer we zeggen dat je weet wie je vrienden zijn in tijden van nood, hebben we het niet over een banaliteit. Deze uitdrukking past eigenlijk het beste bij Sam Mitchell, eigenaar van het Kangaroo Island Wildlife Park, een natuurreservaat in het zuiden van Australië, op het prachtige Kangaroo Island.

Helaas lijdt dit eiland, net als veel andere delen van het continent Oceanië, onder de enorme verwoesting van bosbranden die sinds september 2019 hele regio's van Australië hebben vernietigd en de dood van veel dieren hebben veroorzaakt. De beslissing van Mitchell, in een context als deze, is een krachtig, ontroerend signaal van moed en extreme nabijheid voor wezens in gevaar.

via: Sky News

It has been a devastating few weeks and months for so many in our community and we are so thankful to still be here and...

Pubblicato da Kangaroo Island Wildlife Park su Giovedì 16 gennaio 2020

Het gebied waar het Park van Sam zich bevindt, werd net als vele anderen getroffen gebieden door de Australische autoriteiten geëvacueerd. Mitchell besloot echter dat hij niet weg zou gaan, met als enig doel om bij bijna 100 gewonde koala's te blijven.

Zowel hij als een ander personeelslid, dat hun eigen leven in gevaar bracht, gaf een zeer sterk signaal in een noodsituatie zoals die op het Australische eiland, waar helaas duizenden kleine buideldieren en andere dieren al hun leven hebben verloren.

Advertisement

Nine of our rescues moved into the new soft release enclosure today, they arrived with minor injuries and required...

Pubblicato da Kangaroo Island Wildlife Park su Domenica 12 gennaio 2020

Vanwege de verwoestende bosbranden werden meer dan 100 koala's naar het park gebracht, met ernstige brandwonden en symptomen van ondervoeding. "Ik kan niet achterover zitten en kijken hoe ze sterven," zei Sam toen hij werd geïnterviewd over zijn beslissing.

In de hoop dat de situatie zal verbeteren en dat steeds minder dieren hun leven riskeren, is het enige dat overblijft mensen als Mitchell toe te juichen die met hun moed en vrijgevigheid het vertrouwen in de mensheid terug geven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt