Zijn moeder heeft de ziekte van Alzheimer en kan de deur niet uit: haar zoon besluit de supermarkt thuis voor haar "na te maken" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zijn moeder heeft de ziekte van Alzheimer…
Het meisje is erg verdrietig vanwege het isolement: de juf verrast haar met een lieve Deze Golden Retriever kan niet anders dan voorbijgangers

Zijn moeder heeft de ziekte van Alzheimer en kan de deur niet uit: haar zoon besluit de supermarkt thuis voor haar "na te maken"

Door Janine
2.398
Advertisement

Quarantaine en sociale afstand binnen iemands muren van het huis kunnen op de lange termijn een negatief levensritme en slechte invloeden zijn voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving: van ouderen tot gehandicapten, tot hen die lijden aan een ernstige pathologie. Denk bijvoorbeeld aan ouderen die aan de ziekte van Alzheimer lijden: voor hen kan het onthouden van dingen en mensen met de progressie van de ziekte echt belemmerend zijn.

Vooral als we denken dat sommige van deze mensen ook een sociaal isolement ervaren, zonder dat iemand hen vaak kan helpen boodschappen te doen, medicijnen te kopen of de meest essentiële dingen. Daarom heeft Jason Van Genderen, samen met zijn hele gezin, besloten de 87-jarige moeder met Alzheimer niet aan haar lot over te laten. Hoewel de vrouw het steeds moeilijker heeft om dingen te onthouden, weet ze dat een van haar frequente activiteiten was om boodschappen te doen in de supermarkt.

Dus besloot Jason om een echte marktkraam binnen de muren van het huis "na te maken", met zijn vrouw en kinderen die gekleed waren als klanten en verkopers.

Jason vertelde: "We zijn vier weken geïsoleerd geweest en de routine van mijn moeder is onderbroken. Proberen te begrijpen wat er aan de hand is, vernietigt haar, en een van de dingen waar ze haar tijd mee doorbrengt, is winkelen. We kunnen haar niet naar de supermarkt brengen, dus bedachten we dat we thuis een winkel konden openen."

Advertisement

Natuurlijk is het slechts een enscenering voor een goed doel, maar het is uiterst belangrijk, vooral voor ouderen of mensen die lijden aan neurologische syndromen zoals de ziekte van Alzheimer, om hen een gevoel van niet-verlatenheid, nabijheid, contact met de realiteit te kunnen geven, hoewel dit misschien buiten het huis volledig is veranderd.

Een praatje of een wandeling door het huis kan erg nuttig zijn, misschien kan het vragen om hulp bij activiteiten die niet veel fysieke inspanning vergen deze mensen zelfs vermaken die zoveel hulp nodig hebben; het belangrijkste is om hen te laten weten dat ze belangrijke en nuttige leden van onze families zijn, om hen alle liefde te tonen die ze verdienen te ontvangen.

Alzheimer is ongetwijfeld een moeilijke ziekte om mee om te gaan, maar hoewel patiënten geleidelijk veel van hun herinneringen verliezen, gebeurt er iets anders met hun gevoelens. Het is heel moeilijk voor iemand om het gevoel van geluk te vergeten als ze het al lang voelen, en dit is precies waar het verhaal van Jasons 87-jarige moeder over gaat...

Uiteindelijk is het mooie gebaar dat Jason met zijn hele gezin maakte wonderbaarlijk: hij probeert de quarantaine thuis leefbaarder en zorgelozer te maken en geeft tegelijkertijd een beetje normaliteit aan een geliefd persoon met grote fysieke en mentale moeilijkheden. Complimenten met het mooie idee, Jason!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt