Na 73 jaar huwelijk sterft een ouder echtpaar door Covid-19, 6 uur na elkaar

Janine image
door Janine

09 Mei 2020

Na 73 jaar huwelijk sterft een ouder echtpaar door Covid-19, 6 uur na elkaar
Advertisement

Ze ontmoetten elkaar toen ze nog heel jong waren in de late jaren ’30, en sindsdien zijn ze nooit meer gescheiden, tot de komst van Covid-19. Wilford en Mary Kepler zijn een ouder echtpaar uit Wisconsin dat al 73 jaar getrouwd en onafscheidelijk is. Hij ontmoette haar eind jaren dertig op het lyceum, maar toen brak de Tweede Wereldoorlog uit en moest Wilford naar het front. Maar hun liefde, zelfs ten tijde van het wereldconflict, bleef altijd levend.

via CNN

Advertisement
Inside Edition/YouTube

Inside Edition/YouTube

Toen Willford Kepler in 1946 terugkeerde van de oorlog, besloot hij onmiddellijk met Mary te trouwen, en ze bleven 73 jaar lang een onafscheidelijk stel; in al die jaren hebben ze hun familie uitgebreid met kinderen en kleinkinderen... een perfect leven, tot de komst van de wereldwijde pandemie veroorzaakt door het coronavirus.

In april 2020 glijdt, op 94-jarige leeftijd, Wilford uit, valt op de grond en loopt ernstig hoofdletsel op waardoor hij wordt opgenomen in een verpleeghuis; ondertussen wordt Mary gediagnosticeerd met Covid-19...

Advertisement
Inside Edition/YouTube

Inside Edition/YouTube

Beiden worden uiteindelijk opgenomen in dezelfde instelling, het ziekenhuis van Froadtert; helaas blijkt na een paar dagen dat ook Wilford het Coronavirus heeft, dus besluiten de verpleegsters ze in dezelfde kamer te plaatsen. Gezondheidsmedewerkers brachten hun bedden dichter bij elkaar, zodat ze in zo'n moeilijke tijd dichtbij elkaar konden blijven en elkaars hand konden vasthouden.

Uiteindelijk stierven Wilford en Mary op slechts 6 uur van elkaar op dezelfde dag na 73 jaar huwelijk door het virus. Een leven samen doorgebracht, zonder dat ze ooit van elkaar waren gescheiden, afgebroken door de wereldwijde pandemie. Mogen ze eindelijk in vrede rusten.

Advertisement