Het lukt een verdrietige en troosteloze oudere man niet om ook maar één bloem te verkopen: een man ziet hem en vraagt ​​om hulp op sociale media

Janine image
door Janine

09 November 2021

Het lukt een verdrietige en troosteloze oudere man niet om ook maar één bloem te verkopen: een man ziet hem en vraagt ​​om hulp op sociale media
Advertisement

We hebben het vaak over de negatieve effecten van online sociale media, haters, zogenaamd fake news: dit zijn de nieuwe termen die kwaadwillendheid en onwetendheid omschrijven. We vergeten echter de mooiste voorbeelden die de nieuwe IT-middelen kunnen geven.

Dit is het geval met het verhaal van deze oudere bloemenverkoper die werd opgemerkt door een Facebook-gebruiker in Querétaro, in Mexico, alleen en zonder klanten, zittend voor een warenhuis. De gebruiker nam vervolgens een foto die het portret is van verdriet. Ten slotte plaatste hij het, versierend met een regenachtige wolk om hem op de een of andere manier te helpen, en vroeg hij om steun van andere internetgebruikers.

Opa ging viraal en zijn dag klaarde op!

via Facebook / Kevin Hock

Hola amigos de Querétaro Les pido su ayuda para compartir esta imagen Dónde está un señor, está persona estuvo todo el...

Pubblicato da Kevin Hock su Lunedì 10 febbraio 2020

Via een publicatie op Facebook plaatste de gebruiker met de naam "K Hock Come Galletas", een foto van een oude man met bloemen, samen met een bericht dat mensen uitnodigde om zijn bloemen te gaan kopen om hem te helpen in zijn activiteit.

"Hallo vrienden van Querétaro", schreef de man, "ik vraag jullie hulp om deze afbeelding te delen en de dag van deze persoon in nood op te fleuren. Zoals jullie kunnen zien, staat de oude man de hele dag voor Super Q vlakbij Revolucion Avenue, ging toen naar de kliniek Carrillo om zijn bloemen en theekruiden te verkopen."

En zodoende, korte tijd na de publicatie van de post, begonnen de eerste reacties van gebruikers binnen te stromen. Terwijl mensen commentaar gaven op het trieste verhaal en het deelden, ging de post om deze oudere man te helpen snel viraal. In een paar dagen tijd kreeg hij meer dan 2.400 reacties, werd de post 9.500 keer gedeeld en meer dan 600 keer becommentarieerd.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Het maakte me heel verdrietig om hem alleen en praktisch zonder geld te zien. Ik gaf hem 30 pesos (ongeveer een dollar vijftig) en hij bood me in ruil daarvoor bloemen aan. Omdat mijn fooi belachelijk was, accepteerde ik het niet. Ik vroeg hem om ze aan andere mensen te verkopen, en hij bedankte me, maar hij zag er nog steeds troosteloos uit”, voegde hij eraan toe in de post.

Liefdadigheid is zeker geen oplossing voor de economische problemen van een bejaarde en zijn familie, maar solidariteit en menselijk contact zijn daarentegen wel een belangrijke en onderschatte rijkdom. Dit zijn tegenwoordig zeer zeldzame deugden in het echte leven, maar ook in het digitale leven. Het gebruik van sociale media in deze richting moet altijd worden aangemoedigd, juist om je dag en je gevoeligheid te verbeteren.

Advertisement