Op bijna 100-jarige leeftijd studeerde hij cum laude af als specialist in de filosofie: "nu is hij klaar om een ​​boek te schrijven" - BekijkDezeVideo.nl
x
Op bijna 100-jarige leeftijd studeerde…
Zij is 2 meter lang, hij 1m60: In de steek gelaten door haar vriend tijdens een etentje in een restaurant, betaalt ze voor de zoveelste keer de rekening

Op bijna 100-jarige leeftijd studeerde hij cum laude af als specialist in de filosofie: "nu is hij klaar om een ​​boek te schrijven"

21 Juli 2022 • Door Janine
4.442
Advertisement

We weten allemaal heel goed hoe belangrijk het is om te studeren. Het zou niet alleen een extra kans kunnen zijn om de werkwereld te betreden, maar het is ook een manier om iemands kennis te verrijken. Iets wat met name van toepassing is op universitaire studies waar iedereen vrij is om het pad te volgen dat hij het beste vindt en zich te verdiepen in de vakken die hij kiest. Om deze reden is er geen leeftijdsgrens voor inschrijving aan de universiteit en is het mogelijk om lessen te volgen wanneer je maar wilt, zelfs als gepensioneerde.

De hoofdpersoon van dit verhaal, Giuseppe Paternò, weet dit heel goed, een man die op 100-jarige leeftijd een specialistische graad in de filosofie behaalde. We vertellen je wat meer over de grote dag.

via: Ansa

Oggi 18 luglio presso Unipa è stato proclamato Dottore Magistrale in Scienze Filosofiche Paternò Giuseppe classe 1923...

Pubblicato da Ninni Paternò su Lunedì 18 luglio 2022

Giuseppe Paternò was al beroemd op het web toen hij op 96-jarige leeftijd afstudeerde. Niet tevreden met het bereikte doel, besloot de man zich in te schrijven voor specialist en zijn academische opleiding voort te zetten. Giuseppe, geboren in 1923, getrouwd en twee kinderen en vier kleinkinderen, heeft altijd laten zien dat hij niets liever wil dan leren, leren, steeds meer leren. Een verlangen dat ondanks zijn leeftijd, het baantje als loopjongen en daarna een baan bij de spoorwegen, nooit is vervaagd en dat op 99-jarige leeftijd zijn hoogtepunt bereikte.

Een leeftijd waarop veel mensen besluiten uit te rusten, te genieten van de ouderdom, de familie, maar Giuseppe heeft er naast dit alles ook voor gekozen om nog meer te studeren. Dat deed hij vooral door het gemiddelde van de cijfers altijd zeer hoog te houden en van 29,9 van de driejarige naar de volle 30 te gaan als specialist. Een pad dat over rozen ging dat zowel Giuseppe als zijn familie tevreden stelde. Zijn zoon Ninni heeft verteld dat zijn vader nu bezig is met het schrijven van een boek, Geschiedenis van de jongens van via Papireto, een honderdjarige reis naar Palermo, waarin de twee scripties die voor de graad zijn geschreven, zullen worden gebruikt.

Het verhaal van Giuseppe is een aanmoediging voor al diegenen die soms het gevoel hebben dat ze het niet kunnen, die willen opgeven en hun reis niet verder willen vervolgen, maar als je naar hem kijkt zul je het vertrouwen terugwinnen. Een vasthoudende en koppige man die zelfs op de leeftijd van 100 jaar niet stopte en het langverwachte doel heeft bereikt.

We complimenteren hem en wensen hem nog 100 van deze dagen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt