Hij blijft het land bewerken ondanks zijn 105-jarige leeftijd: "Ik ben niet van plan te stoppen”

Janine image
door Janine

18 September 2022

Hij blijft het land bewerken ondanks zijn 105-jarige leeftijd: "Ik ben niet van plan te stoppen”
Advertisement

Voor veel mensen is het leven een zucht, anderen "verspillen" het door onbeweeglijk de loop van de gebeurtenissen te bekijken, weigeren van richting te veranderen omdat ze niet de kracht hebben om het "nieuwe" dat hen wacht onder ogen te zien, weer anderen begrijpen de ware betekenis ervan en slagen erin om er elke dag van te genieten terwijl ze doen waar ze het meest van houden.

De heer Earl Mallinger is hier een heel duidelijk voorbeeld van. Op de eerbiedwaardige leeftijd van 105 jaar is de opgewekte oude man uit de Verenigde Staten de oudste boer ter wereld die nog steeds werkt en hij heeft een wijs advies om aan anderen te geven over hoe ze een lang en voldoening gevend leven kunnen leiden.

via CBN

Advertisement
YouTube - ABC News

YouTube - ABC News

De heer Earl zegt dat zijn boerderij van 1.000 hectare in Minnesota hem al die jaren gezond heeft gehouden. Hij beweert dat lichaamsbeweging en het buitenleven hem hielpen om actief te blijven. "Blijf in beweging, want als je je eenmaal laat gaan, gaat het snel bergafwaarts”, aldus de oude suikerbietenteler. De energieke honderdjarige cultiveert al sinds 1932 en is niet van plan om met pensioen te gaan.

"Ik ben nooit gestopt met telen omdat het erg leuk is. Ik hou van de frisse lucht en ik hou ervan om de gewassen te zien groeien en te zien wat God heeft gemakt. Je moet veel geloof hebben als je een klein zaadje hebt en zo'n gewas krijgt”, zei hij.

Advertisement
YouTube - ABC News

YouTube - ABC News

Tot op heden voert Earl om voor de hand liggende redenen het zwaarste werk in het bedrijf niet uit, maar hij neemt nog steeds alle beslissingen. Ondanks alles heeft meneer Earl besloten om waardevol advies te geven aan jonge boeren die net als hij op het land willen gaan werken. "Als je het land niet van je ouders hebt geërfd, begin dan klein. Werk hard en geef niet te veel geld uit en je zult succes hebben", zei hij. "Vergeet niet dat God de controle heeft en dat je ervoor moet zorgen dat hij altijd bij je is".

Een vastberaden man, vol levenslust en, zij het 105 jaar oud, met een zeer jonge geest. We zouden allemaal een voorbeeld moeten nemen om ons op te vrolijken en onder ogen te zien wat het leven ons voorhoudt. In de tussentijd kunnen we hem alleen maar complimenteren en hem het beste wensen voor de rest van zijn bestaan.

Advertisement